Splunk

Splunk: Trouble finder

Meervoud van data? Probeert u een modern bedrijfsproces te bedenken dat niet op één of andere wijze geautomatiseerd is. Probeert u zich ook een voorstelling te maken van alle apparaten die tegenwoordig een verbinding hebben met internet of bedrijfsnetwerk.
Dit leidt tot een onvoorstelbare hoeveelheid data.  En wat blijkt: deze data vertegenwoordigt een enorme waarde voor uw onderneming!


Gratis de Splunk> whitepapier ontvangen?

Internet of Things

Het aantal apparaten en applicaties met toegang tot bedrijfsnetwerk en internet neemt toe. Niet voor niets is ‘the Internet of Things’ een opkomende ontwikkeling. 

Alle apparaten en applicaties generen op één of andere wijze data.  Steeds meer bedrijven ontdekken dat deze machine data zeer waardevol is, maar uitsluitend wanneer deze data onderling gerelateerd kan worden. Hoe maken we chocolade van onze data?

Splunk>

Splunk> biedt een data-platform waarbinnen elke denkbare bron van data verzameld, gecorreleerd en doorzoekbaar gemaakt wordt. En dat zonder de noodzaak om vooraf een (database)schema te maken waarin bijvoorbeeld veldformaten vastliggen.  De intelligentie van splunk> zorgt ervoor dat relaties automatisch worden gelegd. Dit geeft een enorme vrijheid en snelheid in de wijze waarop we data om kunnen zetten naar informatie, inzicht en dus waarde.

Waar de waarde is?

De wijze waarop Splunk> machine data naar waarde transformeert is vijfledig:

Ad-hoc zoeken

Monitoring en alarmering

Rapportages en analyses

Dashboards

Ontwikkelaarsplatform

Vaak begint het gebruik van Splunk met een specifieke use case. Om wat herkenbare voorbeelden te noemen: Schijnbaar onverklaarbare crashes of foutmeldingen in de IT infrastructuur, vastlopers in applicaties, mysterieuze output, etcetera.

Zodra bedrijven ontdekken dat de sleutel tot oplossing ligt in het gelijktijdig en realtime toegankelijk maken van machine data, beseft men zich vaak ook dat er allerlei andere toepassingen zijn.

Splunkbase

Veel van de krachtige toepassingen van Splunk zijn reeds voorgekookt. Inmiddels bestaan er meer dan duizend voorgeprogrammeerde toepassingen die direct te gebruiken zijn. De meest bekende ‘apps’ zijn hierbij Operations management en Security gerelateerde functionaliteit

Zo staat Splunk in het Gartner quadrant voor SIEM oplossingen rechts bovenin, terwijl dit in feite maar één van de toepassingen is van Splunk>

We hebben ‘m zelf ook!

Benieuwd naar de wijze waarop Splunk> voor uw organisatie waarde kan toevoegen? Ontmoet onze Splunk> consultants en/of bezoek één van onze vrijblijvende hands-on sessies in ons demo-lab.

Geïnteresseerd in Splunk?

Blijf vóór op uw concurrentie en vul vrijblijvend het onderstaande formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Meer weten over Splunk?