Hybrid Cloud

 

Consument van uw IT…

Gas, water, licht en… IT infrastructuur. Voor elke bedrijf is de IT infrastructuur een bedrijfskritische voorziening geworden. wifi, e-mail, desktop, smartphone: het moet gewoon altijd werken, anders staat de business stil.
Maar hoe kijkt u tegen uw IT infrastructuur aan?

Geschetst aan de hand van een metafoor: koopt u alle onderdelen en bouwt u zelf een auto, of bent u slechts bestuurder. Bent u probleemeigenaar of consument van uw IT?
Veel bedrijven willen graag voor dit laatste kiezen, consument zijn van IT. Maar hoe doe je dat?

Cloud

Cloud lijkt tegenwoordig het universele antwoord op al onze IT zorgen. En laten we wel wezen, in veel gevallen is dat ook zo. Tegelijk zijn er valide argumenten om wat terughoudender te zijn met het overdragen van data en applicaties naar de cloud. Dit is vooral aan de orde bij organisaties die vertrouwelijke gegevens bewerken. Drie argumenten komen vaak terug: Control, Compliance en Exit.

Control

Hebben we nog wel voldoende invloed op onze IT infrastructuur. wat als onze service provider een andere architectuur-richting kiest dan gewenst, kunnen we dan beinvloeden en tegen welke prijs. Alles wat niet in de standaard van de service provider meeloopt heet ‘maatwerk’. en maatwerk heeft een prijs.

Compliance

Voldoet de service provider aan alle compliancy voorschriften die voor jouw branche of business gelden. ISO27001 is een mooi certificaat, het is echter geen verzekering dat aan alle compliancy richtlijnen wordt voldaan. En wat als we dat wel willen? Maatwerk?

Exit

Data naar de cloud brengen is de happy route. Maar wat gebeurt er als de liefde voorbij is, als de service provider op de fles gaat, of wanneer een partij wordt overgenomen door een bedrijf uit zeg Oezbekistan of China.

Hybrid Cloud

Innvolve heeft samen met partners ReasonNet en VCE nagedacht over deze problematiek en zet een onderscheidend concept in de markt: On Premise Private Cloud (OPPC).

Een eigen cloud omgeving, waarvan u ook juridisch eigenaar bent, met back-up en disaster recovery in cloud. En dat voor een prijs die scherp aan de wind vaart.


OPPC heeft de voordelen van public cloud, maar daarbij een aanzienlijke meerwaarde:

Complete ontzorging en dezelfde cloud dienstverlening zoals u van andere IaaS cloud leveranciers gewend bent. OPPC levert hoog beschikbare, performante VM’s in elke maat.

Gebaseerd op enterprise class converged infrastructuur producten van VCE (VMware, Cisco en EMC).
De primaire infrastructuur is en blijft uw eigendom. U bepaalt waar uw data staat. Heeft u een betere leverancier gevonden? U bepaalt te allen tijde wie er aan de knoppen zit.

Volledig schaalbare omgeving. Modulair opgebouwde entreprise-class apparatuur zorgt voor kosten efficient opschalen.

Nieuwsgierig? Wij ook!

Graag vertellen onze specialisten hoe we u kunnen helpen bij uw reis naar de (eigen) Cloud. Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op. Laat ons bewijzen hoe wij ‘opvallend betrokken, ongewoon goed’ zijn, want dat is onze belofte!

Geïnteresseerd?

Blijf vóór op uw concurrentie en vul vrijblijvend het onderstaande formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Meer weten over Hybrid Cloud?